Activități

Pe plan social şi cultural am desfăşurat o serie de activităţi, printre care:

  • Un proiect de reabilitare drumuri săteşti în lungime de 3 km cu fonduri de la F.R.D.S. in valoare de 35 000 dolari. - în anii 2000-2001

  • Ajutorarea familiilor nevoiaşe, prin oferirea de mici daruri constând in obiecte de îmbrăcăminte şi alimente cu ocazia Sărbătorilor Învierii şi Naşterii Domnului.

  • Începând din anul 1990 se organizează  in prima zi de Crăciun un  Concert de Coline, iar Moş Crăciun oferă copiilor daruri.

  • Organizarea, împreuna cu Şcoala cu clasele I –VIII Goşmani, în anul 2004, a Simpozionului  „Închinare lui Ştefan cel Mare şi Sfânt”, iar în 2006 a Simpozionul Naţional „ Valori şi datini româneşti”, in cadrul căruia am avut un Festival de cântece şi dansuri populare româneşti, Concurs de Desene si Prezentare de referate cu privire la valorile poporului nostru.
     Este o datorie sfanta a lucra in ogorul Domnului si indiferent de pozitia sociala, fiecare trebuie sa urmeze exemplul inaintasilor, care ne-au lasat mostenire atatea valori, care trebuie macar mentinute, pastrate daca nu înmultite si înbunatatite. 

     Mantuitorul Iisus Hristos a aratat ca daca multe din relele sociale se datoreaza unor cauze externe, altele isi au izvorul in raul moral din interiorul omului. Aceasta e o realitate cruda si dureroasa, caci in inima se plamadesc gandurile rele, cele de suprimare a aproapelui sub diferite forme.

     Omul cel bun, din comoara cea buna a inimii sale, scoate cele bune, iar omul rau, din comoara cea rea a inimii sale, scoate cele rele -(Matei 12, 35)

     Credinta i-a facut pe crestini sa fie curati si sinceri in gandire si intentii si constiiciosi in indeplinirea datoriilor. Mantuitorul a voit sa creeze din adeptii Sai  oameni noi, sa formeze caractere si această zidire a caracterelor a inceput-o dinauntru în afară. Pentru rezolvarea problemelor sociale si economice, El nu a formulat reguli teoretice pe care sa le gasim închegate într-un sistem, dar din învatatura Sa, dupa cum se vede si din viata si faptele Sale, noi ne putem scoate principii si formula reguli, pe care sa le aplicam în rezolvarea problemelor sociale.

     Viaţa religioasă a satului  este ca o expresie a nevoilor omului de a-si gasi o cale de impacare si stabilitate a existentii lui in lume. Omul isi randuieste viata si invinge greutatile numai prin credinta sa si prin legatura cu Dumnezeu. Credinta  insotita de iubire, rabdare si fapte bune il ajută pe om sa depaşeasca toate greutatile vietii.  Toate ne sunt îngaduite, dar nu toate de folos.

Niciun comentariu: